Danslärare

Anna  Wahlgren

Dans har sedan 7 års ålder varit en viktig del i Annas liv. Det som började med klassisk balett, utvecklades senare till ett stort intresse för pardans i alla dess former. Förutom zouk/lambazouk dansar Anna även bl a argentinsk tango, west coast swing, salsa, bachata,  lindy hop och kizomba.  Anna har tidigare undervisat i salsa.

Anna Wahlgren

Anna introducerades 2009  i zoukvärlden under en lambazouk-kongress i Barcelona.  Sedan dess har zouken tagit en allt större plats i Annas liv, och de senaste åren har hon hållit kurser, workshops och privatlektioner i Göteborg samt samarbetat med internationella lärare.

Sin huvudsakliga skolning har hon fått i Buenos Aires tillsammans med internationellt stora lambazouk-dansare som Rominita Hidalgo och Claudio de Oliveira (Brasilien). Olaya White Dendê från Barcelona har också varit en framträdande lärare och förebild. Hon reser fortsatt mycket både i och utanför Europa för att ständigt hämta ny inspiration.

”Efter att ha dansat mig igenom det mesta inom pardans så har jag blivit helt uppslukad av och egentligen  väldigt  imponerad av denna dans som rymmer så oerhört mycket – Zouken ger mig så många uttrycksmöjligheter, den är mjuk och musikalisk, den låter mig leka med olika stilar, ger utrymme för både improvisation och en total upplevelse av connection. Zouken har något för alla.”

 

Wallace Gomes

Jag lärde mig att dansa hemma i köket under min barndom i Brasilien, tillsammans med min mamma och min syster.

Wallace Gomes

Senare finslipade jag tekniken under Rios alla danskvällar! I början dansade jag mest forró, för att jag gillade att dansa ”coladinho” och på grund av själva stämningen som forró skapar. När jag flyttade till Sverige blev det ännu mer zouk! Claudio de Oliveira var i Stockholm 2010, och jag fick en erbjudan att utveckla min Lambazouk tillsammans med honom och Brazouka Stockholm. Jag har deltagit i flera uppvisningar med Brazouka Student Team (bl a under  Hot Salsa Weekend) och med Joanna Kosinska från Brazouka Stockholm. Jag kom också att hjälpa till i terminsundervisningen på Brazouka. Nu bor jag i Göteborg för att läsa Marina Vetenskaper och ser fram emot samarbetet med Zouk Devotion!

Fernando Rodriguez: The dance videos of Zouk Germany

Fernando from Bremen is our popular guest teacher. He is a sucessful teacher with a lot of courses in Germany, and a big zouk lover. We are very happy about having Fernando here to give Workshops and private lessons in Gothenburg.

There is another reason why Fernando is well known in the zouk world: In order to make zouk more popular, he has created a great website with a lot of dance videos for learning brazilian zouk, ”Zouk Germany”. You have to visit this website!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s