Lambazouk

ZOUK är en spännande, mjuk och samtidigt fartfylld brasiliansk dans. Den är en vidareutveckling av lambadan – och numera finns det en lång rad olika stilar inom denna genre. Därför kommer du att höra olika termer som bl a lambazouk, zouk lambada och zouk. Det rör sig då om olika stilar inom samma genre. Musiken vi dansar till kallas för zouk – Den har ett väldigt karakteristiskt rytmiskt och skönt beat. Zouken innefattar både snabbare och långsammare mer sensuella rytmer. Det finns både lite mer ”traditionell” musik och en hel del moderna remixar.

Lambazouken erbjuder en bred upplevelse där du får utveckla rörlighet och smidighet samt lära dig mycket om ”connection” och samspel både mellan dig och din danspartner och med musiken! Lambazouken rymmer så mycket möjligheter – det finns ständigt nya moment att lägga till eller vidareutveckla och stilanpassa. Den här dansen har något för alla.

Något som är väldigt karakteristiskt för lambazouken är inslaget av de vackra och kanske lite spektakulära huvudrörelserna för tjejerna. Dessa går vi inte in på alldeles i början av en kurs, utan de kommer succesivt efterhand, för de som önskar. Det kan se svårt ut vid en första anblick men efterhand som man kommer in i ”zouk-flowet” så kommer de kännas mer och mer naturliga. Du kommer få uppleva en fullkomlig och total dansupplevelse i hela din kropp!

Grunden i lambazouken är annars mycket höftrörelser varvat med mjuka rörelser i överkroppen. Själva musiken är en väldigt viktig del i dansen, och även om själva grund-beatet alltid är det samma så finns det en ganska stor variation inom genren.

Videoklipp från Berlin Zouk Congress 2012 – Zouk Party, socialdans:

Ex på zouk-musik:

Spotify-lista

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s